Og nu med blå himmel

 Posted by on 25. november 2012 at 10:17
nov 252012
 

Der er sådan set ikke noget nyt at skrive, men vi var lige forbi i går, så jeg også kunne få lov  at se det hele i dagslys 😉 . Det var det herligste vejr med blå himmel, så vi tog selvfølgelig lidt flere billeder … her er et lille udvalg:

Dispensation til indkørsel fra nord

 Posted by on 24. november 2012 at 17:32
nov 242012
 

Vi har i dag modtaget brev fra Randers Kommune, afd. for Miljø og Teknik, som meddeler os, at vores ansøgning om dispensation til at etablere indkørsel fra nord er godkendt. Det er vi selvfølgelig meget glade for, da det var vores oprindelige plan og vi takker for hurtig sagsbehandling.

Det går stærkt

 Posted by on 22. november 2012 at 20:28
nov 222012
 

HusCompagniet, eller skulle vi kalde dem for TurboCompagniet, har godt med fart på 🙂 . Vi var forbi grunden mandag aften, og der så ud som på de sidste billeder fra 17. nov. Og så var vi forbi i går aftes (onsdag) og der stod alle indervæggene der! Så de er kommet op på to dage. Det er virkeligt “skægt” at gå rundt i de forskellige rum i huset – de rum som vi for efterhånden længe siden sad og kiggede på, og ændrede på, på en tegning. Nu er rummene der, og man kan allerede få en fornemmelse af hvordan det færdige resultat vil blive.

Vi havde ingen kamera med igår, men i dag har vi haft en udsendt medarbejder forbi, så nu er der billeder …

Gulvet er støbt

 Posted by on 17. november 2012 at 22:25
nov 172012
 

Det går stærkt – og der er noget nyt at tage billeder af, hver gang man kommer forbi … specielt når man som jeg, kun har mulighed for at komme forbi i dagslys i weekenden. Nu er gulvet støbt, og det er der en masse billeder af herunder – klik på dem og kig med.

Og så bliver det spændende at se, hvor langt de er kommet i næste weekend … !

Gulvvarme er klargjort

 Posted by on 15. november 2012 at 20:23
nov 152012
 

Hvor er det dejligt at køre en tur forbi Kong Roarsvej og se, at husbyggeriet skrider hastigt frem. I dag var jeg lige forbi inden den ugentlige Føtex indkøbstur og nu er der lagt rør til gulvvarme. Og så lige ros til HusCompagniet og de folk, som arbejder på byggeriet: hvor er der altid pænt og ryddeligt, når man kigger forbi – ikke noget byggerod!

Radon

 Posted by on 12. november 2012 at 21:16
nov 122012
 

Radon udluftning

Der var en der spurgte: Hvad er det for nogle blå slanger? (de kan ses på et par af billederne lidt længere nede – samt på billedet her til højre). Det er slanger til “radon sikring”!!
Og hvad er så radon? … kan vi allerede høre nogen spørge. Jo, det er en radioaktiv gasart som siver op af jorden og kan være skadelig for mennesker, hvis der ophobes for meget af det i vore huse. Ifølge WHO er radon den næst-vigtigste medvirkende årsag til lungekræft (næst efter aktiv rygning). Derfor er der regler, der foreskriver, at nye huse skal bygges så indstrømningen af radon begrænses. Det gør man f.eks. ved at gøre gulvet så tæt som muligt og sørge for udluftning (de blå slanger)!

Vi havde aldrig selv hørt om radon før, og “googlede” det derfor lidt. Det er faktisk rimeligt spændende!

Se meget mere om radon, hvorfor det er farligt og hvordan man beskytter sig imod det her
(der er endda små informative videoer 🙂 )

Her er en artikel på videnskab.dk: Radon – den snigende dræber

Og Sundhedsstyrelsen har også masser af information her: Radon i boligen
Her kan man bl.a. også finde et kort der viser, hvor der er mest radon i Danmark:

Radon kort

Byggeriet er startet

 Posted by on 9. november 2012 at 18:38
nov 092012
 

I dag kørte jeg lige forbi Kong Roarsvej – og se lige her, byggeriet er i fuld gang – dejligt at se og lidt underligt, for når man ser sokkelfundamentet, så er det ikke til at forstå, at det bliver til et hus, hvor der er plads til os. Men, når først murene kommer op, så ser det helt anderledes ud og man får “rum fornemmelse”. Her er par billeder fra i dag….

Vores hus er blevet flyttet…..

 Posted by on 6. november 2012 at 20:56
nov 062012
 

I dag er vores kommende hus blevet flyttet – ikke til en anden matrikel, men 20 cm længere mod syd og vest, så vi har fået en revideret beliggenhedsplanen (hvis nogen er interesseret i at se den ændrede beliggenhed, så klik her). Flytningen skyldes nogle regler om afstand til skel, ikke bare fra mur, men også fra udhæng. Det betyder ikke noget for os, så vi har sagt GO, så nu kan der støbes sokkel 😮

Et par billeder mere fra Kong Roars Vej 1

 Posted by on 3. november 2012 at 18:38
nov 032012
 

Carsten var jo ikke med på Kong Roarsvej i går, så vi smuttede lige forbi igen i dag og fik taget nogle flere billeder. Gravemaskinen var væk og der er fyldt sand på….

Der sker noget !!

 Posted by on 2. november 2012 at 16:21
nov 022012
 

Idag havde Inge heldigvis en fridag, så hun kunne komme op forbi grunden i dagslys og det var helt perfekt !! For nu sker der endelig noget … gravemaskinen har været igang, og der er planeret og kørt grus på. Ifølge entreprenøren skulle de være færdige med at støbe fundament i løbet af næste uge. 🙂

Herunder er lidt billeder fra i dag …