Erfaring med vinter-byg

 Posted by on 3. november 2013 at 21:01
nov 032013
 

Vi har modtaget et par forskellige spørgsmål vedr. vores erfaringer med at få bygget hus om vinteren (hvis man bladrer tilbage på denne blog, vil man kunne se, at en stor del af byggeriet af vores hus foregik i knagende frostvejr).

Helt overordnet kan vi sige, at vi ikke har oplevet problemer med at få bygget i vinterperioden, men vi vil i dette indlæg prøve at opsummere vore erfariger, hvis andre kan have glæde det …

Overtagelsesdag

Så vidt vi husker, blev der lagt et par uger til tiden fra kontrakt-underskrift til overtagelse af huset, fordi huset skulle bygges i vinterperioden. Så havde HusCompagniet lidt “buffer” i tilfælde af problemer pga. vinteren.

Økonomi

HusCompagniet udarbejdede et” købsbudget”, hvor der blandt andet figurererede en forventet udgift til strøm i byggeperioden – dette var anslået til 20.000 kr. Nu gik der jo lang tid, inden vi fik den første opgørelse fra elværket, så vi har ikke forsøgt at regne ud præcist hvad der blev brugt strøm for i byggeperioden, men det er vores fornemmelse at det passer meget godt med knap 20.000 kr.

Ud over en strømregning, der formodentlig er noget større, end hvis der var blevet bygget om sommeren, har vi ikke  skullet betale noget ekstra i forbindelse med vinterbyggeriet. HusCompagniet har godt nok et afsnit i kontrakten, hvor der står “Merudgift til vinterforanstaltninger betales ifølge særskilt tilbud”. Men det er altså ikke noget vi har været udsat for.

Resultat

Bortset fra det økonomiske er det vel mest frygten for dårligere kvalitet i murværket der bekymrer folk? Med vores evner har vi ikke kunnet konstatere andre problemer end en lille smule “udtræk” på nogle af stenene og et ganske lille stykke (få centimeter) af en fuge der er en smule porøst. Herunder er lidt billeder af murværket.

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)